Garancija

Tvrtka TIKE MEDIA daje punu garanciju na isporuku uplaćenih proizvoda, odnosno na povrat novca u slučaju neisporuke.

 

Cijenjeni posjetitelji i kupci,


Zahvaljujemo Vam se na ukazanom interesu i povjerenju prilikom kupovine na našoj internetskoj stranici.


Željeli bismo Vas informirati da ste kupovinom na ovoj stranici dobili bezuvjetnu garanciju tvrtke TIKE MEDIA da će proizvodi koje ste naručili i platili, ujedno biti i isporučeni na Vašu adresu.


Dakle, u slučaju pojave bilo kakvog problema s isporukom proizvoda, imate našu punu garanciju i pravo na povrat uplaćenog novca.
Naime, u rijetkim se slučajevima (ispod 1%) može dogoditi da dobavljač ne pošalje proizvod ili da proizvod zastane u međunarodnom poštanskom prometu ili da paket stigne u poštanski ured naručitelja, ali bude vraćen zbog nepreuzimanja u roku 5 radnih dana ili da poštar ne ostavi žutu obavijest o paketu ili da paket bude poslan na krivu adresu i tome slično. To su slučajevi izvan naše kontrole, ali dajemo Vam garanciju da će ti problemi biti riješeni.


Ako naručeni proizvod ne zaprimite u roku 30 radnih dana od plaćanja, potrebno je da nam o tome pošaljete prigovor na email: info@pazarq.com ili putem kontakt obrasca na našoj stranici, te ćemo nakon toga poduzeti sve potrebne korake kako bi zaprimili naručeni proizvod, odnosno ostvarili povrat novca.

Također, želimo naglasiti, da na pisane prigovore o isporuci paketa obično odgovaramo u roku 1-3 radnih dana, međutim u slučaju povećanog broja upita, moguće je i nešto duže čekanje na odgovor, no svakako ćete naš odgovor zaprimiti kao i rješenje za problem ukoliko postoji.

Vezano za povrat novca, zakonski rok je 14 dana od dana dostave podataka za povrat, no mi povrate novca radimo u većini slučajeva unutar 5 dana. Kao i kod upita, nekad je zbog povećanog obujma posla, moguće pričekati i nešto duže.

Ljubazno Vas molimo da u slučaju bilo kakvog problema s Vašom narudžbom, ne koristite uvrede, prijetnje, psovke, prozivanja i slično, jer uistinu vjerujemo da se svi problemi mogu riješiti kroz normalnu komunikaciju.

Hvala Vam još jednom na ukazanom povjerenju i nadamo se uspješnoj suradnji!